Facultatea de bani

Cum să faci economie?

Idei de economisire

Leave a comment

economisire

În viața fiecărei familii vine o perioadă cănd simte nevoia urgentă de a fi mai atent la economisire. Cum putem economisi în viața de zi cu zi? Să vedem câteva idei simple dar importante.

Lista de cumpărături

lista de cumparaturi

Să nu mergi la cumpărături fără o listă dinainte pregătită. Da, poate necesită un pic de timp să stai jos și să te gândești la ce lipsește din bucătărie, baie sau ce ai nevoie tu personal. Dar ai să vezi că merită efortul.

Cumpătarea de sine

Trebuie să recunoaștem că trebuie să fi cumpătat să nu cumperi unele lucruri în plus de care te îndrăgostești pe loc.  Te gândești că nu costă mult, îți permiți atât dar cu acest mod de gândire  nu o să poți economisi. Dacă respecți cu strictețe lista de cumpărături o să cumperi doar strictul necesar și o să te bucuri de rezultatul final.

Fără vicii costisitoare

fara vicii

Dacă ești fumător ar fi timpul să te gândești ce efect ( negativ )are acest obicei asupra buzunarului tău.

Produse și articole promoționale

La acest capitol nu mă gândesc la tipul de promoții cănd ești în magazin și vezi un produs la promoție pe care îl cumperi ( doar este la promoție ) și apoi nu-l folosești nicicănd. Mai degrabă te sfătuiesc să cauți promoții la produsele pe care le ai scrise pe lista de cumpărături.

Ai alte idei de a economisi? Nu ezita să ne-o împărtășesti în secțiunea Comments.

Leave a comment